Schansspringer Stoch zet supervorm door met nieuwe overwinning

In het Duitse Titisee-Neustadt is de World Cup schansspringen weer vervolgd, nadat eerder in de week de Vierschansentournee werd afgesloten.

De Poolse ploeg maakte grote indruk in de eerste ronde en nam vier van de eerste vijf plekken in beslag. Dawid Kubacki ging aan de leiding, kersvers Vierschansentourneewinnaar Kamil Stoch zat er met de Noorse World Cup-leider Halvor Egner Granerud vlak achter. Piotr Zyla en Andrzej Stekala deden ook nog volop mee om de winst namens Polen, de Duitser Markus Eisenbichler leek verder de laatste die nog serieus kans maakte.

In de finaleronde werd de top-6 geopend met Robert Johansson aan de leiding, waarna Eisenbichler die plek overnam. Stekala viel een plekje terug, maar Zyla verdedigde zijn plek wel en ook Granerud behield zijn positie, waardoor een podiumplek zeker was. Stoch nam plek één over en deed een gooi naar de winst, met succes: Kubacki noteerde een uiterst matige sprong en viel terug naar plek zeven. Stoch pakte zo de winst, voor Granerud en Zyla.