FOK! Wat een weer: Toenemende bewolking, af en toe (mot)regen

Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af en in het zuiden komt lokaal mist voor. De temperatuur ligt de eerste uren in een groot deel van het land nog onder nul waardoor het lokaal glad kan zijn. In de loop van de ochtend lost de mist op en schijnt de zon nog hier en daar. Van het noordwesten uit neemt de bewolking echter overal toe. Later in de ochtend volgt er in het noordelijk kustgebied af en toe regen of motregen. Vanmiddag en vanavond trekt de zone met af en toe (mot)regen naar het midden en zuiden. In het zuidoosten kan de neerslag vanavond winters van karakter zijn. De middagtemperatuur varieert van circa 2°C in het zuidoosten tot 5°C in de kustprovincies. De zuidwestelijke wind is matig, vlak aan zee is de wind westelijk en af en toe vrij krachtig.

Vanavond en komende nacht is het grotendeels bewolkt. Alleen in het noorden komen mogelijk enkele opklaringen voor waarin vrij gemakkelijk mist kan ontstaan. Verder valt uit de bewolking af en toe (mot)regen. De zuidwestenwind is matig, aan zee toenemend naar vrij krachtig. De minimumtemperatuur varieert van -1°C in het zuidoosten tot 4°C langs de kust.

Maandag overdag blijft de bewolking overheersen met daarbij ook af en toe lichte (mot)regen. In de middag zou de zon in het westen nog even kunnen schijnen. De zuidwestenwind neemt iets toe, boven land matig, in de noordelijke helft matig tot vrij krachtig en vlak aan zee krachtig. De middagtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 7°C in het westen van het land. (Bron: KNMI)


De serooskerke in de vorst en mist (Foto: Scherpschutter)
Serooskerke in de vorst en mist (Foto: Scherpschutter)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!