Uitslag RKC - ADO Den Haag

ADO Den Haag is het nieuwe jaar goed begonnen. In de eerste eredivisiewedstrijd in 2021 won ADO met 0-1 van RKC Waalwijk.

ADO, dat het jaar afsloot als nummer 17 van de eredivisie, versterkte zich tijdens de winterstop met twee ervaren krachten. Aanwinsten Marko Vejinovic en Daryl Janmaat kregen meteen een basisplaats in Waalwijk. Het tweetal had een positieve bijdrage aan het spel van ADO en na zestien minuten kwam de uitploeg dan ook verdiend op voorsprong dankzij Boy Kemper. De verdediger knalde vanaf rand zestien hard raak.

ADO had het betere spel in de eerste helft en RKC kwam er in de eerste helft niet aan te pas, maar in de tweede helft kwam RKC beter voor de dag. De thuisploeg kreeg dan ook enkele kansjes op de gelijkmaker, maar die werden niet benut. Ook in de negen minuten lange extra tijd was RKC nog dicht bij de gelijkmaker uit een goed ingestudeerde vrije trap, alleen de inzet van Thierry Lutonda schoot tekort, waardoor ADO drie punten overhield aan de uitwedstrijd tegen RKC.