Haase treft Braziliaan Seyboth Wild bij Australian Open-kwalificatie in Doha

Robin Haase is zaterdag bij de loting voor het kwalificatietoernooi van de Australian Open in de eerste ronde gekoppeld aan de Braziliaan Thiago Seyboth Wild, de nummer zes van de plaatsingslijst. De twintigjarige Seyboth Wild vinden we terug op plek 117 van de wereldranglijst. Haase staat 198e.

Botic van de Zandschulp treft in de eerste ronde de achttienjarige Italiaan Lorenzo Musetti, de nummer 127 op de wereldranglijst. Van de Zandschulp volgt een kleine dertig plaatsen lager. Tallon Griekspoor, op plaats 155 de hoogst geklasseerde Nederlander, treft Harry Bourchier. De Australiër heeft een wildcard voor het kwalificatietoernooi gekregen. Van de Zandschulp komt zondag al in actie. Haase en Griekspoor volgen maandag.

Voor de kwalificatie van de Australian Open wordt vanwege de coronamaatregelen uitgeweken naar Doha. De tennissers die zich plaatsen, moeten daarna twee weken in quarantaine in Australië. De Australian Open begint op 8 februari.

Waar de heren in Doha te vinden zijn moeten de dames zich kwalicieren in Dubai.  Bibiane Schoofs (WTA-199) neemt het zondag op tegen de Chileense Daniela Seguel (WTA-208). Richèl Hogenkamp heeft op papier de moeilijkste loting. Ze treft de Zwitserse Viktorija Golubic, de nummer 138 van de wereld. Hogenkamp staat zelf momenteel 213e.

Lesley Pattinama-Kerkhove (WTA-176) treft de Japanse Kurumi Nara (WTA-160) en Indy de Vroome (WTA-195) ontmoet de Amerikaanse Claire Liu (WTA-218).

Hogenkamp, Pattinama-Kerkhove en De Vroome komen pas maandag in actie. Arantxa Rus is op basis van haar plek op de wereldranglijst al zeker van deelname. Voor Kiki Bertens komt de Australian Open na een operatie aan haar achillespees nog te vroeg.