Zware val skiŽr Ford, Pinturault opnieuw ongebaakbaar

In het Zwitserse Adelboden heeft alpineskiër Alexis Pinturault opnieuw hard uitgehaald op de reuzenslalom. Op de beruchte Chuenisbärgli was de Fransman vrijdag al met afstand de beste en zaterdag kwam daar geen verandering in.

Loïc Meillard was de beste in de eerste run: de Zwitser was 0,30 seconden sneller dan de Fransman Alexis Pinturault, de winnaar van vrijdag. Met Marco Odermatt (+0,70) stond er nog een Zwitser in de top-3, terwijl de Noor Aleksander Aamodt Kilde (+0,98) verder nog binnen een seconde bleef. Ook de Kroaat Filip Zubcic (+1,02) leek nog mee te strijden om de podiumplekken, Thibaut Favrot (+1,40) had al een beduidend grotere achterstand.

De eerste run werd opgeschrikt door een valpartij van Tommy Ford. De Amerikaan ging bij een van de laatste poorten in de fout en verdraaide zich, waarbij zijn onderbeen op een uiterst onnatuurlijke manier bewoog. Vervolgens maakte hij ook nog eens een koprol en dook hij hard de netten in, waarna Ford roerloos bleef liggen. Met een helikopter werd hij na een lange behandeling vervoerd, het lijkt erop dat hij een zware beenblessure opgelopen heeft.

Favrot opende in run twee de top-6, maar viel drie plekken terug: Luca de Aliprandini, tiende na één manche, had de leiding in handen. Zubcic nam met 0,80 seconden de eerste plek over en zag Kilde 0,43 seconden toegeven. Odermatt kwam 0,41 seconden tekort en leverde dus een plekje in, Pinturault haalde weer uit en ging met 1,26 seconden naar plek één. Meillard maakte een forse fout en de zege was daarmee weg, maar met 1,65 seconden achterstand pakte hij nog nét de derde plek, enkele honderdsten voor Odermatt en Kilde.

De Nederlander Maarten Meiners bleef in de eerste run steken op de 37e plek.