Russische skeletonners pakken EK-goud in World Cup, Bos buiten het podium

In het Duitse Winterberg is de vijfde World Cup-wedstrijd voor de skeletonners gehouden. Dat was gelijk een dubbele wedstrijd, want de Europese deelnemers streden ook om het eremetaal voor het Europees kampioenschap.

Mannen
Veteraan Alexander Tretiakov noteerde in de eerste run de snelste tijd, waarbij hij thuisfavoriet Alexander Gassner met 0,15 seconden het nakijken gaf. De Letse grootheid Martins Dukurs zat er met 0,18 seconden relatief dicht bij, met de Duitser Felix Keisinger (+0,22) en broer Tomass Dukurs (+0,39) er nog bij leek de strijd om het podium tussen vijf man te gaan.

Tomass Dukurs kwam in run twee 0,15 seconden achter de Brit Craig Thompson terecht, Keisinger nam met 0,18 seconden de leiding over. Martins Dukurs was nog eens 0,22 seconden sneller en ging daarmee voorbij Gassner: de Duitser kwam 0,04 seconden tekort. Tretiakov liet niet met zich sollen en pakte met 0,17 seconden de World Cup-zege en werd en passant Europees kampioen, veertien jaar na zijn vorige titel.

Vrouwen
In de eerste run zat het bijzonder dicht bij elkaar, met Tina Hermann die de snelste tijd noteerde. De Duitse had startraket Elena Nikitina uit Rusland slechts 0,02 seconden achter zich en ook de Oostenrijkse World Cup-leidster Janine Flock, de Duitse Jacqueline Lölling (beiden +0,06) en diens landgenote Hannah Neise (+0,09) zaten er nog bovenop. Kimberley Bos moest iets meer toegeven, maar met 0,19 seconden en plek zes deed de Nederlandse ook zeker nog mee.

Bos opende in run twee de strijd om het podium, maar kwam 0,15 seconden achter de Canadese Elisabeth Maier terecht. Neise nam met 0,17 seconden de leiding over, maar de indrukwekkende Flock dook er nog eens 0,22 seconden onderdoor en liet Lölling (+0,07) achter zich. Nikitina greep met 0,19 seconden de leiding met alleen Hermann nog te gaan, maar de Duitse leverde iets teveel in en werd tweede op 0,06 seconden, waardoor Nikitina ook gelijk haar Europese titel verdedigde.