Pinturault domineert reuzenslalom Adelboden

Alpineskiër Alexis Pinturault heeft in het Zwitserse Adelboden de eerste van twee reuzenslaloms op de beruchte Chüenisbärgli gewonnen. De Fransman was oppermachtig in de eerste run en consolideerde in de tweede manche.

In de eerste run haalde Alexis Pinturault gelijk behoorlijk uit: de Fransman zette een indrukwekkende manche op de sneeuw en pakte maar liefst 0,96 seconden voorsprong op de Zwitser Marco Odermatt, die op zijn beurt één honderdste sneller was dan de Kroaat Filip Zubcic.

De Amerikaan Tommy Ford (+1,15), thuisskiër Justin Murisier (+1,28), de Amerikaanse revelatie van dit seizoen Ryan Cochran-Siegle (+1,38) en de Noor Leif Kristian Nestvold-Haugen (+1,42) bleven binnen anderhalve seconde. Namens Noorwegen en Zwitserland deden ook Henrik Kristoffersen (+1,52) en Loïc Meillard (+1,57) nog mee in de strijd om de podiumplekken.

In run twee nam Lucas Braathen de leiding over, maar de jonge Noor ging bij de finish hard onderuit en leek zich aan zijn knie te blesseren. Landgenoot Aleksander Aamodt Kilde kwam er gelijk achteraan en nam de leiding over, Meillard en Kristoffersen haalden zijn tijd niet, net als Nestvold-Haugen. Cochran-Siegle viel zes plekken terug, Murisier kwam net achter Kilde terecht. Ford kon het ook niet bolwerken en leverde zes plekken in, waarna de strijd tussen de top-3 van de eerste run kon beginnen.

Zubcic liet zien dat Kilde niet onaantastbaar was en verloor slechts twee honderdsten op de Noor, waardoor hij 1,17 seconden sneller was na twee runs. Odermatt kwam zeven honderdsten achter de Kroaat op de tweede plek terecht, met alleen Pinturault nog te gaan. De Fransman hield indrukwekkend stand en pakte met 1,04 seconden voorsprong de overwinning.