Bayern München onderuit in doelpuntrijk spektakel tegen Gladbach

Bayern München heeft voor de tweede keer dit seizoen verloren in de Bundesliga. Op bezoek bij Borussia Mönchengladbach werd het in een spectaculaire wedstrijd 3-2 voor de thuisploeg, nadat de regerend kampioen eerst nog met 0-2 voorstond.

Bayern München begon sterk aan de wedstrijd en kwam snel op 0-2 in het Borussia-park. Robert Lewandowski maakte na twintig minuten vanaf elf meter de 0-1, Leon Goretzka loste zes minuten later een kanonskogel vanaf twintig meter en verdubbelde de voorsprong. Nog voor het rustsignaal stonden beide ploegen op gelijke hoogte. Het waren Lars Stindl en Jonas Hofmann die de voorsprong van de Rekordmeister nog voor rust om zeep hielpen. Stindl was tweemaal de aangever en Hofmann twee keer de afmaker. Bij de 2-2 werd eerst gedacht aan buitenspel, maar na het bekijken van de beelden bleek Hofmann toch een geldige goal gemaakt te hebben: 2-2.

In de tweede helft begon Gladbach zoals het de eerste helft eindigde. De nummer zeven van de Bundesliga kwam snel op 3-2, door een mooi schot vanaf de zestien van Florian Neuhaus. Opnieuw was Hermann met een assist belangrijk. Bayern probeerde de achterstand nog ongedaan te maken, maar verder dan wanhoopspogingen kwam het niet.

Het was de tweede nederlaag van het seizoen voor Bayern. In de tweede speelronde werd er met 4-1 verloren op bezoek bij TSG Hoffenheim. De Rekordmeister blijft ondanks de zeperd op de eerste plek staan. Wel kan RB Leipzig morgen de koppositie pakken als het in eigen huis wint van Borussia Dortmund. Mönchengladbach blijft door de winst met 24 punten op plek zeven staan.