Knegt 'gewoon' naar EK shorttrack

Sjinkie Knegt is opgenomen in de shorttrackselectie voor de Europese kampioenschappen shorttrack, later deze maand in Gdansk. Hij krijgt van bondscoach Jeroen Otter de voorkeur boven Jens van ’t Wout, die afgelopen weekeinde tweede werk bij het NK allround.

Itzhak de Laat en Dylan Hoogerwerf hadden zich in de selectie gereden via de Invitational Cup en de NK Allround. De selectiecommissie mocht plek drie invullen. Het ging tussen Knegt en Van 't Wout. De keuze is toch gevallen op routinier Knegt, die vierde werd op het NK allround, maar eerder dit seizoen wel goed was bij de NK afstanden. Van ’t Wout en Friso Emons zijn geselecteerd voor de relay. Op de reservebank zit Melle van 't Wout. 

Bij de vrouwen rijden Suzanne Schulting, Selma Poutsma en Xandra Velzeboer het EK. Voor Poutsma en Velzeboer is het hun continentale debuut. Voor de relay sluiten Rianne de Vries Georgie Dalrymple aan. Yara van Kerkhof, nog niet in topvorm dit seizoen is reserve. Het toernooi in de Poolse stad wordt van 22 tot en met 24 januari verreden.