FOK! Wat een weer: rustig na grijze dagen

Er zijn brede opklaringen aanwezig waarin vooral in het zuiden en midden lokaal (dichte) mist voorkomt. Tevens zijn er boven de noordelijke helft enkele buien aanwezig, waardoor daar op meerdere plaatsen ook ijzel voorkomt. Op veel plaatsen vriest het licht waardoor het ook elders lokaal glad is. Vlak aan zee ligt de temperatuur iets boven het vriespunt. Er staat een meest zwakke wind uit het noordwesten.

In de loop van de ochtend is er, na het oplossen van de mist, sprake van een afwisseling van zon en stapelwolken. Er kan nog steeds een enkele bui voorkomen. Eventuele gladheid verdwijnt in de tweede helft van de ochtend. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het oosten en zuidoosten tot 6°C vlak aan zee. Boven land staat een zwakke west tot noordwestelijke wind. Langs de kust is de wind matig.

Komende nacht zijn er opnieuw brede opklaringen en kan vooral in het zuiden en zuidoosten weer mist ontstaan. In het noorden komen er wolkenvelden voor. De minimumtemperatuur ligt in opklaringen rond -2°C, onder de bewolking rond 3°C. Lokaal kan het weer glad worden. Boven land is de wind zwak en draait naar het zuidwesten. Aan zee is sprake van een matige tot vrij krachtige westenwind.

Zondag overdag lost eventueel aanwezige mist langzaam op waarna de zon nog even kan schijnen. Van het noordwesten uit neemt de bewolking echter overal toe en in de middag valt er af en toe lichte (mot)regen. De middagtemperatuur varieert van circa 2°C in het zuidoosten tot 5°C in de kustprovincies. De zuidwestenwind is matig, vlak aan zee is de wind westelijk en af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)
 

Nog net op tijd om de zon te spotten (Foto: _UserName_)
Nog net op tijd om de zon te spotten (Foto: _UserName_)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!