Strasser slalomt naar tweede World Cup-zege uit carrière

In het Kroatische Zagreb hebben de alpineskiërs hun eerste slalom van het nieuwe kalenderjaar afgewerkt. Nadat de vrouwen zondag in actie kwamen was het dit keer de beurt aan de mannen op de niet al te lekkere Kroatische sneeuw.

De Fransman Clement Noël was in de eerste run de snelste, Sebastian Foss-Solevaag uit Noorwegen gaf 0,36 seconden toe en de Oostenrijkers Manuel Feller (+0,51) en Marco Schwarz (+0,78) volgden. De Sloveen Stefan Hadalin (+0,85) deed het uitstekend met een vijfde plek, verder stonden ook de Fransen Victor Muffat-Jeandet en Alexis Pinturault, de Duitser Linus Strasser en de Oostenrijker Fabio Gstrein nog binnen een seconde.

In de tweede run maakte Michael Matt grote indruk: de Oostenrijker steeg van de 26e plek naar wat uiteindelijk plek vier werd. Strasser stond achtste na één run en de Duitser dook als eerste onder Matt's tijd door, waarna niemand hem nog van de troon kon stoten. Feller en Schwarz kwamen als enigen in de buurt, maar bleven op 0,10 en 0,16 seconden steken op de twee overige podiumplaatsen, voor Matt. Noël en Foss-Solevaag vielen terug naar de zevende en dertiende plek.

Voor Strasser was het zijn tweede World Cup-zege, nadat hij vier jaar geleden in Stockholm het city event won.