Messi en toptalent Pedri laten Koeman juichen

Barcelona heeft ook de tweede wedstrijd in de La Liga van 2021 gewonnen. Mede dankzij een knappe assists van Frenkie de Jong, maar vooral dankzij de uitblinkende tandem Pedri/Lionel Messi, werd Athletic de Bilbao met 2-3 verslagen.

Woensdag leek voor Barcelona snel mis te gaan, toen Iñaki Williams er namens de thuisploeg (waar de nieuwe trainer Marcelino debuteerde op de bank) vandoor ging en na een knappe kapbeweging de 1-0 achter Marc-André ter Stegen schoot. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Een pass van Messi leek over de achterlijn te gaan, maar De Jong hield de bal knap binnen en legde 'm met een uiterste krachtsinspanning precies op het hoofd van jongeling Pedri, die de 1-1 binnenkopte. Een paar minuten later zorgde Messi voor de 1-2. 

In de tweede helft leek Barcelona al snel op een grotere voorsprong te komen, maar de goal van Messi (op aangeven van De Jong) werd afgekeurd wegens buitenspel. Messi, die weer ouderwers Messi leek, kreeg zijn tweede goal echter alsnog: op aangeven van Antoine Griezmann maakte hij een kwartier voor tijd de 1-3, vlak voordat Sergiño Dest werd gewisseld. Het was voor Messi zijn 250ste Barça-goal in uitduels.

Kort voor het einde leidde Messi met een mislukte breedtepass overigens ook nog de 2-3 van Iker Muniain in, maar verder kwam de thuisploeg niet meer. Zodoende staat de ploeg van Koeman nu derde in de competitie, met vijf punten minder dan nummer twee Real Madrid. De koploper is Atlético Madrid: die ploeg heeft al zeven punten meer, maar ook twee duels mínder, dan Barcelona.