Manchester City overklast United en staat in finale League Cup

Manchester City staat in de finale van de League Cup. De ploeg won in de halve finales op bezoek bij stadsgenoot Manchester United. Het werd 0-2. 

In een vermakelijke eerste helft ging de bal drie keer in het net, maar zonder dat het een doelpunt opleverde. Het begon al vroeg bij een eigen doelpunt van John Stones, die de bal ongelukkig achter Steffen werkte nadat de doelman redde op een schot van Marcus Rashford. Er was kort daarvoor echter al sprake van buitenspel. Om dezelfde reden ging aan de andere kant een goal van Ilkay Gündogan niet door. Als derde rondde Phil Foden af na een dieptepass, maar bleek buitenspel te staan. Tussendoor dwong Bruno Fernandes Steffen tot een redding en raakte Kevin De Bruyne de binnenkant van de paal.

City had de thee in de rust beter verwerkt en liep United in het eerste kwartier van de tweede helft onder de voet. Daaruit volgde al na vijf minuten de openingstreffer. Stones, die eerder nog de schlemiel leek te worden door een eigen goal, was nu de gevierde man nadat hij een vrije trap van Foden verlengde en de bal in het doel zag belanden: 0-1. 

United hield vooral hoop op de gelijkmaker, waren waren woensdagavond niet bij machten. Met nog zeven minuten op de klok zorgde Fernandinho voor de beslissing. De ervaren middenvelder nam een afgeslagen bal op de pantoffel en zorgde met een laag schot in de linkerhoek voor 0-2, tot grote vreugde van Guardiola. Van de Beek mocht bij United nog invallen voor Fred, maar aan de score veranderde niets meer. Zo plaatste City zich voor de finale van 25 april op Wembley, waar Tottenham de tegenstander is.