Skiester Vlhova slalomt naar nipte zege in Zagreb, Shiffrin grijpt naast 100e podium

In het Kroatische Zagreb is zondag de eerste World Cup alpineskiën van het nieuwe kalenderjaar afgewerkt. Op de wat matig besneeuwde piste stond de slalom bij de vrouwen op het programma, woensdag komen de mannen er ook nog in actie.

De Slowaakse Petra Vlhova was in de eerste run de beste en de drie voornaamste uitdaagsters waren ook de enigen die in de buurt bleven. De Oostenrijkse Katharina Liensberger voerde dat drietal op 0,32 seconden aan, voor de Zwitserse Michelle Gisin (+0,38) en Vlhova's Amerikaanse concurrente Mikaela Shiffrin (+0,42). Wendy Holdener uit Zwitserland was de beste van de rest: vijfde op maar liefst 1,47 seconden.

In run twee werkte de Canadese Erin Mielzynski zich van de elfde plek knap naar voren, met de top-4 nog te gaan stond zij op plek één. Shiffrin hield een ruime 1,13 seconden over en pakte de leiding, Gisin pakte vervolgens een forse voorsprong, maakte een fout en dook alsnog 0,05 seconden onder Shiffrin's tijd door.

Liensberger profiteerde en was nog eens 0,17 seconden sneller, met alleen Vlhova te gaan. De Slowaakse maakte onderin een forse fout en verspeelde bijna al haar voorsprong, maar won met 0,05 seconden voorsprong alsnog. Liensberger en Gisin completeerden het podium, Shiffrin greep naast haar 100e podiumplek - die gaat dit seizoen ongetwijfeld nog komen.