Duitse rodelaars halen uit op thuisbaan

De beste rodelaars ter wereld hebben in het Duitse Königssee het nieuwe jaar ingeluid. Op nieuwjaarsdag vonden daar in de World Cup vroeg in de ochtend de kwalificaties al plaats, zaterdag kwamen de mannen en de dubbels in actie voor hun wedstrijd.

Dubbels
In de eerste run werd gelijk duidelijk dat het eigenlijk alleen tussen de twee Duitse topduo's ging: Tobias Wendl en Tobias Arlt waren hun landgenoten Toni Eggert en Sascha Benecken met 0,026 seconden net te snel af. De Oostenrijkse World Cup-leiders Thomas Steu/Lorenz Koller waren op 0,185 seconden de besten van de rest en werden in principe niet heel erg bedreigd.

Steu en Koller verdedigden hun derde plek in de tweede run met verve, Eggert en Benecken doken er met 0,47 seconden wel een voor rodelbegrippen gigantisch stuk onderdoor. Wendl en Arlt gaven hun kleine voorsprong weg aan hun rappe teamgenoten, die met 0,141 seconden verschil de winst pakten.

Mannen
Thuisfavoriet Felix Loch was met afstand de beste in de eerste run: met 0,139 seconden - toch een fors gat - bleef alleen de Russische regerend World Cup- en wereldkampioen Roman Repilov enigszins in de buurt. De Duitser Johannes Ludwig voerde op 0,315 seconden de strijd om de derde plek aan, voor de Oostenrijkers Wolfgang Kindl (+0,385) en Jonas Müller (+0,391).

Kindl verloor in de tweede run vier plekken, landgenoot Nico Gleirscher stond aan de leiding en was inmiddels zeker van de top-4. Startkanon Ludwig pakte een fikse voorsprong en gaf het bijna helemaal weg, maar hield 0,035 seconden over op Gleirscher. Repilov knalde er maar liefst 0,416 seconden onderdoor, maar op Loch stond geen maat: op zijn thuisbaan was het fenomeen nog eens 0,285 seconden sneller dan Repilov, met Ludwig op plek drie.