WK darts: Price naar finale na fraaie strijd met Bunting

Darter Gerwyn Price staat voor het eerst in zijn carrière in de finale van het wereldkampioenschap bij de PDC. In het Alexandra Palace in Londen rekende de Welshman af met zijn Engelse opponent Stephen Bunting.

Bunting opende met een 120-finish, Price volgde met een 109-finish en één van 72. Bunting pakte de volgende leg via 117, maar Price won de set en zorgwekkend voor Bunting was dat bij zijn twee hoge finishes Price al op een dubbel stond.

De Welshman begon lekker aan set twee en gooide 140 ook al uit, maar Bunting knokte zich terug en trok set twee naar zich toe. In set drie begon Price met een 116-finish, maar Bunting begon flink op dreef te raken, finishte ijzersterk en gooide met 76 de set uit.

Ook in set vier bleven de hoge finishes komen: Bunting opende met 136, Price pareerde met 131. The Bullet kon daarna profiteren van matig scoren van de Welshman en speelde zich naar een 3-1 voorsprong.

In de vijfde set begon Bunting wat foutjes te maken, terwijl Price zich weer herstelde: hij won er de set mee. Wat vuurwerk buiten de zaal zorgde even voor een korte onderbreking in set zes, maar daarna kon men gwoon door en met een 100-finish trok Price de stand weer gelijk: 3-3.

Price ging erop en erover en kwam op 2-0 in set zeven, maar Bunting volgde met een 148-finish, pakte ook de volgende leg en gooide met een 118-finish de set uit. Het niveau in set acht ging flink omhoog, met name bij Price: met twee twaalfdarters gooide hij zich achteloos naast Bunting, 4-4.

The Iceman gooide lekker door, profiteerde van fouten van Bunting en maakte de negende set met een elfdarter af, waarna hij in set tien een 103-finish voor 1-1 uitgooide. De volgende leg kostte wat moeite, maar Bunting leek leeg te zijn en via dubbel-20 maakte Price het verdiend af: 6-4.

Stephen Bunting - Gerwyn Price (Bron: PDC)
Stephen Bunting - Gerwyn Price (Bron: PDC)