Rangers kan titel ruiken na zege op Celtic in Old Firm

Rangers FC lijkt dit jaar eindelijk weer eens kampioen van Schotland te gaan worden. Het zou de eerste titel sinds 2011 worden. De ploeg van coach Steven Gerrard won vanmiddag op Ibrox met 1-0 van de grote rivaal Celtic, dat nu liefst 19 punten achterstand heeft. Celtic heeft nog wel drie wedstrijden minder gespeeld dan Rangers. Het gat kan dus worden verkleind tot tien punten. 

De winnende goal in de 422ste editie van de Old Firm werd vanmiddag in de 70ste minuut gemaakt door Celtic-verdediger Callum McGregor, die een kopbal van Joe Aribo nog van richting veranderde. Celtic stond in het laatste halfuur met een man minder op het veld na een rode kaart voor de Israëlische middenvelder Nir Bitton.

Het is nog niet beslist in Schotland, maar de Rangers hebben nu een serieuze tik uitgedeeld. Celtic werd de afgelopen negen jaar met twee vingers in de neus kampioen van de Schotse Premier League, terwijl Rangers na grote financiële problemen in 2012 werd teruggezet naar het vierde niveau. Na drie promoties in vier jaar speelt Rangers sinds 2016 weer op het hoogste niveau. De club werd de laatste vier jaar twee keer tweede en twee keer derde. Onder lediing van Liverpool-icoon Steven Gerrard gaat Rangers nu fier aan kop.

Voor de Old Firm van vanmiddag was er nog een indrukwekkende minuut stilte op het lege Ibrox. De wedstrijd werd namelijk exact vijftig jaar na de Ibrox Stadium Disaster gespeeld. Bij die stadionramp kwamen 66 mensen om het leven en raakten ruim 200 mensen gewond door verdrukking bij een trap.