Van der Poel ook de beste in Gullegem

Mathieu van der Poel heeft alweer een nieuwe zege in het nieuwe jaar te pakken. Nadat hij vrijdag op nieuwjaarsdag in Baal won schreef hij vandaag de veldrit van Gullegem. De 25-jarige wereldkampioen won met groot verschil voor Tom Pidcock en Jens Adams.

Waar de meeste toppers rust namen voor de wereldbeker van zondag in Hulst hadden ze in Gullegem met Van der Poel en Pidcock toch twee toppers aan de start. Na een matige start van Van der Poel was halverwege de wedstrijd duidelijk dat de winst tussen Van der Poel en Pidcock. Na een eerste versnelling van de wereldkampioen kon Pidcock nog met moeite meekomen, maar bij de tweede versnelling op drie rondes van het einde moest de jonge Engelsman Van der Poel laten gaan en 25-jarige wereldkampioen boekte alweer zijn zevende overwinning in tien veldritten.

Bij de vrouwen ging de winst naar Kata Blanka Vas. In Gullegem waren alle Nederlandse toppers afwezig, waardoor de andere dames een kans kreeg op een overwinning. Net zoals in Bredene profiteerde de talentvolle 19-jarige Hongaarse optimaal van. Na een halve ronde nam ze al afstand van haar concurrenten en reed onbedreigd naar haar eerste zege in 2021. In een sprintje voor de tweede plaats was de Nederlandse Inge van der Heijden net iets sneller dan Belgisch kampioene Sanne Cant.