WK darts: Price schreeuwt zich naar halve finales

Darter Gerwyn Price heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de halve finales van het wereldkampioenschap van de PDC. In het Londense Alexandra Palace schreeuwde The Iceman uit Wales zich voorbij de Noord-Ier Daryl Gurney.

Met onder meer een 108-finish pakte Price de openingsset overtuigend, waarna hij set twee dominant won. Het derde bedrijf ging via een 75-finish naar Gurney, die ook de volgende set pakte en de stand zo op 2-2 zette.

In set vijf liet Gurney een hele vuist vol darts voor 2-2 liggen, waarna de matig aan de leg begonnen Price er een 143-finish in jakkerde voor 3-2 in sets. Gurney noteerde in set zes een elfdarter, Price pareerde met twaalf darts en won vervolgens ook de set na nog meer gemiste kansen van zijn opponent.

Gurney was vervolgens dan weer even op dreef en trok de volgende set naar zich toe. Sterker nog, Price raakte amper nog iets en met zes gewonnen legs op rij speelde Gurney het scorebord naar een volledig gelijke stand: 4-4 en dus moest een beslissende set gespeeld worden.

In die beslissende set kwam Price twee keer op voorsprong en twee keer trok Gurney de stand gelijk. De beslissende leg begon niet zo best, maar vervolgens kwamen de heren op dreef en met Gurney op 52 gooide Price de dubbel-20 erin voor de 5-4 overwinning.

Gerwyn Price - Daryl Gurney (Bron: PDC)
Gerwyn Price - Daryl Gurney (Bron: PDC)