Van der Poel en Alvarado beginnen nieuw jaar met winst

Voor het vierde jaar op rij heeft Mathieu is van der Poel het nieuwe jaar begonnen met een overwinning. De Nederlandse wereldkampioen won met een handvol seconde voor Wout van Aert. Tom Pidcock maakte in het Belgische Baal het podium compleet.

Halverwege de wedstrijd bestond de kopgroep nog uit vijf man (Van der Poel, Van Aert, Pidcock, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout). De wedstrijd bleef lang op slot te zitten maar na een versnelling van Van der Poel in de vijfde van de zeven rondes kon niemand de wereldkampioen volgen.

Lang kon Pidcock nog enigszins in de buurt blijven van Van der Poel, maar in de laatste tien minuten van de cross moest de talentvolle Engelsman de wereldkampioen laten gaan. Van Aert die bij de eerste versnelling duidelijk moest passen kwam in de laatste twee rondes weer wat beter in zijn ritme en reed nog naar een tweede plaats, wel op acht seconden van de winnaar.

Vrouwen
Bij de vrouwen ging de winst naar Ceylin del Carmen Alvarado. De wereldkampioene bij de vrouwen was in een spannend duel de beste voor Lucinda Brand en Denise Betsema.

Betsema had de beste start bij de vrouwen al konden Alvarado en Brand goed volgen. De rest reed na de eerste al op gepaste afstand van de drie Nederlandse dames. Het drietal bleef ondanks enkele aanvallen toch tot de laatste ronde samen, waarna Betsema snel moest afhaken bij Alvardo en Brand.

In de laatste ronde kregen we een prachtig duel tussen Alvarado en Brand. Op de technische stroken maakte wereldkampioene Alvarado het verschil. Op technisch gedeelte reed ze Brand los, waarna laatstgenoemde op een lastige strook weer terug kwam, maar in de technische afdaling reed Alvarado Brand weer los en won met vier seconden voorsprong op Brand.