WK darts: Van Duijvenbode uitgepompt, Anderson veel te sterk

Voor darter Dirk van Duijvenbode zit het wereldkampioenschap bij de PDC er dan toch op. De Nederlander gooide een geweldig toernooi en knikkerde onder meer Rob Cross en Glen Durrant er op indrukwekkende wijze uit, maar tegen een derde oud-wereldkampioen, Gary Anderson, was de koek op.

Van Duijvenbode begon lekker en pompte de eerste set er in prima tempo in, maar met onder meer een elfdarter trok Anderson de stand in de tweede set dan weer gelijk. Vanaf dat moment werd het bijzonder eenzijdig: Anderson won de ene na de andere leg, tien op rij zelfs alvorens Van Duijvenbode eindelijk weer eens iets wist te pakken.

Zo stond het inmiddels 4-1 in sets, vooral een 131-finish van Anderson via twee keer dubbel-20 was hard aangekomen. In set vijf hield Van Duijvenbode zich met een 109-finish in leven en hij kwam zelfs op 2-1, maar gaf de volgende leg pijnlijk weg. In de laatste leg gooide de Nederlander vanaf 185 nog even een laatste 180'er, maar Anderson stond al te wachten voor dubbel-20 en gooide die in één keer uit.

Gary Anderson - Dirk van Duijvenbode (Bron: PDC)
Gary Anderson - Dirk van Duijvenbode (Bron: PDC)