Elia: "Ik heb ergens best wel spijt van mijn terugkeer naar Nederland"

Eljero Elia is niet tevreden over zijn terugkeer in het Nederlandse voetbal. De vleugelspeler maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van Istanbul Başakşehir naar FC Utrecht. Vooral de randzaken rondom het voetbal roept ergernis bij hem op.

In het begin van het seizoen maakte de inmiddels de 33-jarige Elia weinig speelminuten bij FC Utrecht. Naar eigen zeggen heeft de voormalig speler van onder meer FC Twente, Hamburger SV, Werder Bremen en Feyenoord dan ook spijt van zijn terugkeer in het Nederlandse voetbal. Tot dusver scoorde hij drie doelpunten.

“Ik heb ergens best wel spijt van mijn terugkeer naar Nederland”, vertelt Elia aan Voetbal International. “Dat mag je opschrijven. Niet de keuze voor FC Utrecht, maar de keuze voor Nederland. In die paar maanden hier heb ik al meer gezeur en gedoe gehad dan in drie jaar Turkije. Ook daar werd ik weleens gewisseld of speelde ik een mindere wedstrijd. Maar hier lig ik altijd onder een vergrootglas. Dat is heel mijn leven al zo. Je vraagt je af: waarom? Misschien zijn het mijn auto’s, mijn horloges, mijn uitstraling, mijn lifestyle of mijn Instagram. Maar mensen zijn altijd direct zo boos. Misschien is het jaloezie.”

Als voorbeeld noemt hij het voorval met een cameraman en de opmerking van FOX Sports-presentator Jan-Joost van Gangelen.

“Ik vraag de cameraman of hij een oortje in heeft, of hij opdracht heeft gekregen mij in de gaten te houden. Er is werkelijk niks aan de hand en vervolgens vertelt iemand bij FOX Sports dat ik ruzie heb staan zoeken. Waarom? Het zijn precies dezelfde mensen die als ze me zien weer aardig tegen me doen, die met me uit eten willen. Het zijn bepaalde mensen op televisie die ten koste van een voetballer even makkelijk willen scoren. Vergis je niet: voetballers vergeten niet. Natuurlijk moeten wij tegen kritiek kunnen. Ik ook. Maar we laten ook wel heel erg veel gebeuren met z’n allen.”