NFL: Playoffbeslissingen in aantocht, Rams en Titans laten kans liggen

In de NFL staat nog één speelweek op het programma in het reguliere seizoen: de zestiende week werd maandagavond afgerond. Het wordt een spannend weekje, want maar liefst zeven van de veertien beschikbare playofftickets moeten nog vergeven worden.

De Pittsburgh Steelers, New Orleans Saints, Seattle Seahawks, Kansas City Chiefs, Green Bay Packers en Buffalo Bills plaatsten zich al, de Tampa Bay Buccaneers kwamen er vroeg in week zestien ook bij. De Los Angeles Rams en Tennessee Titans konden zich er ook bij voegen, maar dat lukte niet.

De Rams gingen op bezoek bij de Seahawks en zouden zich bij winst plaatsen, maar dat zat er vooral in de tweede helft niet in. Seahawks-quarterback Russell Wilson scoorde zelf een touchdown en bediende Jacob Hollister voor een score en uiteindelijk de 20-9 overwinning.

De Titans waren bij winst op de Packers ook zeker, maar op het besneeuwde Lambeau Field hadden ze eigenlijk nooit echt een kans. Onder meer drie touchdowns van Davante Adams en twee van AJ Dillon brachten de Packers naar een grotendeels comfortabele 40-14 overwinning.

Zeven ploegen gaan zich in de komende dagen plaatsen, voor een aantal is de opgave vrij simpel: bij winst zijn de Rams, Titans, Baltimore Ravens, Cleveland Browns, Chicago Bears, Arizona Cardinals, Miami Dolphins en het Washington Football Team geplaatst voor het postseason, hoewel er nog wel meer haken en ogen aan zitten. Alle scenarios zijn hier te vinden.

Uitslagen NFL week 16
New Orleans Saints - Minnesota Vikings 52-33
Detroit Lions - Tampa Bay Buccaneers 7-47
Arizona Cardinals - San Francisco 49ers 12-20
Las Vegas Raiders - Miami Dolphins 25-26
Kansas City Chiefs - Atlanta Falcons 17-14
New York Jets - Cleveland Browns 23-16
Pittsburgh Steelers - Indianapolis Colts 28-24
Jacksonville Jaguars - Chicago Bears 17-41
Baltimore Ravens - New York Giants 27-13
Houston Texans - Cincinnati Bengals 31-37
Los Angeles Chargers - Denver Broncos 17-16
Washington Football Team - Carolina Panthers 13-20
Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles 37-17
Seattle Seahawks - Los Angeles Rams 20-9
Green Bay Packers - Tennessee Titans 40-14
New England Patriots - Buffalo Bills 9-38