WK darts: Bunting na beslissende leg langs Searle; Anderson eenvoudig langs Petersen

Stephen Bunting staat voor het eerst sinds 2015 in de kwartfinales van het wereldkampioenschap darts. The Bullet trok na een kraker aan het langste eind tegen Ryan Searle. Het werd 4-3 in sets. Gary Anderson haalde ook de volgende ronde. Hij versloeg Devon Petersen met 4-0. 

Voor de tweede keer dit toernooi had Bunting een beslissende leg nodig om een ronde verder te komen, want ook in de tweede ronde had hij een een sudden-death leg nodig. Bunting liet eerder de kans liggen om de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien. De voormalig Lakeside-kampioen won de eerste twee sets en kreeg vervolgens zes pijlen om de derde set te pakken. Die werden gemist en met een 89-finish ging de set naar Searle. Heavy Metal won ook de vierde set. 

Het werd 3-3 in sets, waardoor er een beslissende set nodig was. Searle kwam 2-0 voor, maar Bunting kwam terug met een schitterende 107-finish. The Bullet won vervolgens de beslissende leg met een knappe dertiendarter. In de volgende ronde wacht de Pool Krzysztof Ratajski. 

Anderson won met ruimte cijfers van Petersen. De Zuid-Afrikaan kwam in de tweede set nog 2-0 voor, maar zag de set toch met 2-3 naar Anderson gaan. Hetzelfde gebeurde in de derde set, waarna Anderson in de vierde set niks meer weggaf.  De tweevoudig wereldkampioen kan woensdagavond toekijken wie zijn tegenstander wordt bij de laatste acht. De nummer dertien van de plaatsingslijst treft Dirk van Duijvenbode of Glen Durrant.

2020/21 World Darts Championship - woensdag 30 december - middagsessie - vierde ronde
Daryl Gurney 4-2 Vincent van der Voort
Stephen Bunting v Ryan Searle
Devon Petersen v Gary Anderson

Avondsessie
Dirk van Duijvenbode v Glen Durrant
Gerwyn Price v Mervyn King
Dave Chisnall v Dimitri Van den Bergh