Weghorst beste Nederlandse aanvaller in buitenlandse competities

Voor Wout Weghorst was 2020 op sportief en persoonlijk vlak een succesvol jaar. Voor VfL Wolfsburg scoorde de Tukker dit kalenderjaar 22 doelpunten. Ook werd hij voor de tweede keer vader. Dat hij geen vaste waarde is bij het Nederlands elftal vindt hij jammer.

In kalenderjaar 2020 scoorde Weghorst in totaal 22 doelpunten. In de tweede seizoenshelft van het vorige seizoen negen doelpunten. In de eerste helft van het seizoen 2020/21 deed hij er nog een schepje boven op: 13 doelpunten. Momenteel staat hij derde in de topscorerslijst van de Bundesliga.

Met die 22 doelpunten moet Weghorst in de vijf grote competities wat betreft aantal alleen Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski, Ciro Immobile, Erling Haaland, Mohammed Salah, Romelu Lukaku, Zlatan Ibrahimovic, Kylian Mbappé, Francesco Caputo en Lionel Messi voor zich dulden.

Een van de factors in zijn succes zijn volgens Weghorst zijn twee dochters: “Er zijn tien spitsen in Europa die dit jaar meer hebben gescoord dan ik. Dat is mooi toch? Ik ben in de vorm van mijn leven en ik kan zeggen dat het door de meisjes komt. Mijn dochter Lucie is dit jaar geboren, ze is alweer acht maanden oud, het gaat snel. Mijn twee dochters maken me zielsgelukkig, ze zijn een enorme toevoeging op mijn leven.”

Ook heeft hij een mental coach in de arm genomen om die paar procent beter te worden. Tot dusver werpt dat zijn vruchten af.

“Ik zit goed in mijn vel, misschien wel beter dan ooit. Ik heb mijn team uitgebreid met een mental coach. Het heeft me zelfbewuster gemaakt en meer zelfvertrouwen gegeven. Ik liep steeds tegen een laatste stukje aan, kreeg een knop niet om. Al jaren doe ik alles op wilskracht en dat werd zwaar. Deze mental coach gaat verder dan alleen oldschoolpraten, hij gaat naar mijn onderbewustzijn. Dat is heel interessant, zonder op de details in te gaan.”

Het sportieve succes heeft echter nog niet geresulteerd in veel speeltijd bij het Nederlands elftal.

“Ze maken keuzes en de keus valt niet vaak op mij, dat is elke keer een teleurstelling. Mijn reactie is steeds: Ik ga nog meer vlammen en meer goals maken. Ik wil het laten zien. Als je kijkt naar mijn prestaties van de afgelopen drie seizoenen in de Bundesliga, dan is er geen Nederlandse spits in Europese topcompetities met betere statistieken.”