ADO haalt Janmaat terug naar de eredivisie

Daryl Janmaat keert terug naar de eredivisie. De 31-jarige vleugelverdediger tekent een contract tot medio 2023 bij ADO Den Haag.

"Het is prachtig om terug te komen bij de club waar het voor mij allemaal is begonnen. Dit voelt als thuiskomen", geeft Janmaat aan. De rechtsback, die in het verleden 34 keer uitkwam voor het Nederlands elftal had een aantal aanbiedingen vanuit het buitenland, maar kiest bewust voor ADO Den Haag. "Ik heb er uitgebreid met mijn familie over gesproken en volg mijn gevoel. Het meetrainen is ook uitstekend bevallen. Ik heb het echt naar m’n zin."

Janmaat maakte zijn debuut bij ADO in de eredivisie in 2007. Na een goed jaar maakte de rechtsback snel een overstap naar sc Heerenveen, waar hij vier jaar voor speelde. Nadat zijn contract afliep bij de Friese club maakte Janmaat de overstap naar Feyenoord. Bij de Rotterdamse club maakte hij een goede indruk en wist het Nederlands elftal te halen en verdiende met zijn sterke spel een overstap naar Newcastle United. Later speelde de 34-voudig Oranje-international ook nog bij Watford.