NBA: Jokic leidt Nuggets langs Rockets

Het wil in het prille NBA-seizoen nog niet vlotten voor de Houston Rockets. Ook in de tweede wedstrijd van het seizoen liep de door corona geplaagde ploeg tegen een nederlaag aan. In Denver waren de Nuggets met 124 - 111 te sterk.

De Rockets en de Nuggets zijn allebei play-off kandidaten en outsiders voor een play-off plaats. De Nuggets hebben een opvallende speelstijl. Waar normaal de guards de aanval opzetten, loopt de aanval van de Nuggets vaak via de lange center Nikola Jokic. De Serviër is de best passende grote man in de NBA en hij liet dit tegen Houston zien. Hij wist 18 keer een assist te geven aan een medespeler en besliste daarmee de wedstrijd in Denvers voordeel.

Houston mist nog tot donderdag vier selectiespelers wegens corona-maatregelen. Zonder hen kwam James Harden tot 34 punten en leverde Christian Wood met 23 punten weer een prima wedstrijd af.

De Memphis Grizzlies boekten de eerste zege van het seizoen. In Brooklyn werden de Nets na verlenging met 111 - 116 verslagen. Brooklyn speelde zonder Kevin Durant en Kyrie Irving die een wedstrijd rust werd gegund. De zege voor Memphis had wel een wrange nasmaak. Het toptalent van de ploeg, Ja Morant, viel uit met een enkelblessure. Het is nog niet bekend hoe ernstig de blessure is. Kyle Anderson werd topscorer namens Memphis met 28 punten.

De Portland Trail Blazers verrasten de Los Angeles Lakers. De regerend kampioen ging met 107 - 115 onderuit. Damian Lillard en CJ MccCollum waren samen goed voor 51 punten names de Trail Blazers. Ze kregen deze wedstrijd veel hulp van bankspeler Gary Trent jr., die zeven driepunters raak schoot en tot 28 punten kwam.

Uitslagen

Atlanta Hawks - Detroit Pistons 128 - 120

Brooklyn Nets - Memphis Grizzlies 111 - 116 (OT)

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 109 - 110

Denver Nuggets - Houston Rockets 124 - 111

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 107 - 115