SkiŽr Cochran-Siegle stunt met fenomenale eerste zege

Alpineskiër Ryan Cochran-Siegle werkte dinsdag zijn 101e World Cup-wedstrijd af en eindelijk is het raak: de 28-jarige Amerikaan, zoon van olympisch slalomkampioene (1972) Barbara Cochran, heeft zijn eerste overwinning te pakken.

In het Italiaanse Bormio werd de super-G op de beruchte Stelvio afgewerkt, wegens de weersomstandigheden van maandag een dag later dan gepland. Vincent Kriechmayr noteerde als eerste een rappe tijd, maar niet veel later kwam Cochran-Siegle aan de beurt.

De Amerikaan begon goed en haalde vervolgens vernietigend uit op het technische gedeelte, waar hij meer dan een seconde voorsprong pakte. Daar leverde hij wel weer wat van in, maar aan de finish had hij met 0,79 seconden nog altijd een ruime voorsprong op Kriechmayr.

De een na de ander bleek op het technische gedeelte volstrekt kansloos en tien dagen na zijn allereerste World Cup-podium - in Val Gardena werd hij tweede op de afdaling - pakte Cochran-Siegle zijn eerste overwinning.

Kriechmayr bleef op de tweede plek staan, de Noor Adrian Smiseth Sejersted was op plek drie (+0,94) de enige die nog binnen een seconde van de ontketende Amerikaan bleef.