Feyenoord huurt Argentijnse spits Pratto

Feyenoord is dicht bij het aantrekken van de aanvaller Lucas Pratto. De 32-jarige Argentijn wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van River Plate. De Rotterdamse club heeft tevens een optie tot koop bedwongen.

Pratto komt bij zijn huidige club nauwelijks aan spelen toe en mag daarom vertrekken. In eerste instantie op huurbasis, overigens zonder huurvergoeding, vervolgens kan Feyenoord de speler op het einde van het seizoen voor een onbekend bedrag overnemen. Dinsdag komt hij naar Nederland en zal vervolgens medisch gekeurd worden.

In 2016 en 2017 speelde Pratto vijf keer voor het Argentijnse nationale elftal, waarin hij twee keer tot scoren kwam. De Argentijns speelde veelal voor clubs in zijn thuisland, maar speelde ook korte tijd in Noorwegen, Chili, Brazilië en bij het Italiaanse Genoa.

Update 17.34
Feyenoord heeft Lucas David Pratto definitief binnen. De gewenste Argentijnse spits komt voor de rest van dit seizoen op huurbasis over van River Plate.

Technisch directeur Frank Arnesen: "Met de komst van een ervaren spits als Lucas voegen we een extra aanvallende optie toe aan de selectie die er meteen kan staan. Iets dat zeer welkom is met het oog de aanstaande, belangrijke seizoenshervatting en de ambities die we voor dit seizoen hebben. Goed voor Feyenoord dat we op deze manier onze selectie voor de rest van het seizoen nog hebben kunnen versterken."