WK darts: Durrant houdt stand, Price schreeuwt zich langs Dolan

In het Londense Alexandra Palace is alweer de laatste avond met louter derderondepartijen aangebroken op het wereldkampioenschap darts. Dinsdag volgen er nog drie in de middag en één in de avond, waarna de achtste finales van start gaan.

Gary Anderson (SCO) - Mensur Suljovic (AUT) 4-3
Het was vooral in het begin een vrij gezapige partij, met als 'hoogtepunt' een 25-darter in de tweede set, opmerkelijk genoeg gevolgd door een 133-finish van Suljovic. Uit het niks gooide Anderson in set drie even een twaalfdarter, verder werden de eerste vier sets netjes onderling verdeeld.

Suljovic opende set vijf zowaar met een elfdarter en gooide de set ineens met een ijzersterk niveau uit, waarna Anderson ook op dreef kwam en met legs in elf en twaalf darts de zesde set won. De Oostenrijker was er vervolgens wel klaar mee en de tweevoudig wereldkampioen maakte het potje netjes af.

Gary Anderson - Mensur Suljovic (Bron: PDC)
Gary Anderson - Mensur Suljovic (Bron: PDC)

Gerwyn Price (WAL) - Brendan Dolan (NIR) 4-3
De eerste vier sets werden netjes onderling verdeeld, de ene was wat spannender dan de andere. Price opende de vijfde set met een 170-finish, waarna hij de set verder ook soepel uitspeelde. In set zes liet de Welshman op 145 een matchdart liggen, waarna Dolan 104 uitgooide voor de wedstrijd.

De beslissende set begon met het verdelen van de eerste vier legs en dus was er een beslissende vijfde leg nodig. Daarin begon Dolan bijzonder matig, maar na scores van 39 en 56 door Price kwam hij toch terug. De druk stond vol op de 72 van Price, maar dat gooide hij wél uit en dus schreeuwde The Iceman zich naar de laatste zestien.

Gerwyn Price - Brendan Dolan (Bron: PDC)
Gerwyn Price - Brendan Dolan (Bron: PDC)

Glen Durrant (ENG) - Danny Baggish (USA) 4-2
Durrant speelde zijn opponent in set één vakkundig weg, waarna hij de tweede set met wat meer tegenstand ook won. Via onder meer een elfdarter en een strakke 86-finish liep de meervoudig Lakesidekampioen uit naar 3-0, hij was op weg naar een vrij soepele overwinning en de droom van Baggish leek voorbij.

Toch ging het allemaal wat stroever voor Duzza, terwijl de Amerikaan juist wat beter in zijn spel kwam. Durrant kreeg op 2-2 in set vier een matchdart voor dubbel-20, maar die ging mis en Baggish gooide de set uit, waarna hij ook de vijfde set pakte.

In set zes sloegen de zenuwen bij beide heren zichtbaar toe, het niveau werd er bepaald niet beter op. Toch bleek de ervaring van Durrant de doorslag te geven en in de beslissende leg van de set - Baggish stond te wachten op dubbel-20 - gooide hij het alsnog gewoon uit.

 Glen Durrant - Danny Baggish (Bron: PDC)
Glen Durrant - Danny Baggish (Bron: PDC)