NFL: Kamara evenaart 91 jaar oud record, Brady schittert en gaat playoffs in

De zestiende speelweek in de NFL is nog niet voorbij, maar op vrijdag- en zaterdagavond is al genoeg te zien geweest dat het melden waard is. We gaan met name even langs in Detroit en in New Orleans.

De al voor de playoffs geplaatste Saints ontvingen de Minnesota Vikings en dat werd een spectaculaire partij. Grofweg drie kwarten ging het flink gelijk op, daarna sloegen de Saints kneiterhard toe: 52-33.

De ogen waren vooral gericht op running back Alvin Kamara. Hij scoorde al rushing touchdowns van 40 yards en 1 yard in het eerste kwart en één van 5 yards in het tweede kwart. Daar kwam er in het derde kwart nog één van 6 yards bij, gevolgd door 7 yards in het vijfde kwart.

Met minder dan twee minuten te spelen schreef Kamara historie: een rushing touchdown van 3 yards zorgde voor nummer zes, waarmee hij het uit 1929 stammende record van Ernie Nevers als eerste speler wist te evenaren: niemand scoorde ooit meer rushing touchdowns in één NFL-wedstrijd.

In Detroit kregen de Lions bezoek van de Tampa Bay Buccaneers van quarterback Tom Brady. Een zege zou Brady en zijn nieuwe ploeg naar de playoffs helpen en daar was weinig twijfel over: de Bucs domineerden en wonnen met 7-47, onder meer dankzij 348 passing yards en vier touchdown passes van Brady, die zelfs maar één helft speelde alvorens Blaine Gabbert het karwei af kwam maken.