Liverpool verspeelt punten tegen West Bromwich Albion

Koploper Liverpool heeft in de Premier League duur puntverlies geleden. Tegen laagvlieger West Bromwich Albion kwam het in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Liverpool, met Georginio Wijnaldum in de basis, begon nog wel goed en kwam na twaalf minuten op voorsprong na een doelpunt van Sadio Mané. West Bromwich was vooral aan de verdedigen en Liverpool had in de rest van de eerste helft het meeste balbezit, het verzuimde echter de voorsprong uit te breiden.

Ook in de tweede helft bleven doelpunten lang uit, waardoor het spannend bleef. De bezoekers gingen steeds opportunistischer spelen en dit leidde ongeveer tien minuten voor tijd tot de gelijkmaker. Op een lange voorzet van invaller Matheus Pereira kopte Semi Ajayi de gelijkmaker binnen. Liverpool slaagde er daarna niet meer in om puntverlies alsnog te voorkomen waardoor het in de Premier League nu nog maar drie punten voorsprong heeft op Everton.