AIVD Kerstpuzzel 2020 is uit

Om je donkere dagen tussen Kerst en oud & nieuw op te vullen (welke dag is het nou?) heeft de AIVD weer een kerstpuzzel uitgebracht. De AIVD-kerstpuzzel is een jaarlijkse kersttraditie van de AIVD.

Oorspronkelijk vooral bedoeld om systematisch en logisch denken onder medewerkers op een leuke manier te stimuleren, maar de puzzel wordt sinds 2011 ook op de website geplaatst.Sindsdien gaan veel mensen - en ook steeds vaker teams - de uitdaging aan om zoveel mogelijk vragen op te lossen.

De kerstpuzzel wordt gemaakt door medewerkers van het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV). NBV'ers hebben veel kennis van technische maatregelen op het gebied van informatiebeveiliging: zo houden zij zich onder meer bezig met het versleutelen van staatsgeheimen. Zij kunnen als geen ander de cryptisch omschreven kerstpuzzelopdrachten bedenken en jureren.

De AIVD viert in 2020 twee bijzondere jubilea. De Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdienst bestaat 75 jaar en van de AIVD kerstpuzzel komt dit jaar in het openbaar alweer de 10e editie uit, in een jaar waarin het doorgaan van feestelijke tradities niet vanzelfsprekend is.

Helemaal fijn: je hoeft er je luie stoel niet voor uit, dus je kunt volledig coronaproof aan de slag. Je hebt tot 12 januari om hem in te leveren.

De kerstpuzzel vind je hierrrrrr

Mochten de kinderen zich vervelen met dit lekkere weer, dan heeft de AIVD ook nog een kerstjuniorpuzzel uitgebracht. De puzzel is vorig jaar bedacht om jongeren t/m 15 jaar kennis te laten maken met het vakgebied van het NBV en deze creatieve manier van denken.

De juniorpuzzel vind je hierrrr