Van der Poel opnieuw oppermachtig, pech voor concurrentie

Mathieu van der Poel heeft in het Belgische Heusden-Zolder de zevende wedstrijd van de Superprestige gewonnen. Een aantal concurrenten waaronder Wout van Aert, Tom Pidcock en Eli Iserbyt hadden tegenslag, laatstgenoemde moest zelfs afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Pidcock, twee weken geleden in Gavere nog winnaar, werd in de eerste ronde opgehouden en moest aan een inhaalrace beginnen. Uiteindelijk finishte de Brit nog als negende. In de openingsfase kreeg Van Aert een lekke band en ook hij liep achterstand op. Van der Poel had ondertussen de gashendel opengedraaid en reed solo aan de leiding.

Halverwege de wedstrijd kwam Iserbyt ten val. De leider in het Superprestige-klassement blesseerde daarbij zijn elleboog en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Naar verluidt heeft de Belg zijn elleboog gebroken, wat einde seizoen zou betekenen.

Na ruim een uur wedstrijd kwam Van der Poel als winnaar over de streep. Van Aert finishte ondanks de inspanning van zijn inhaalrace op de tweede plaats. Lars van der Haar vervolledigde het podium.

Uitslag
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Wout Van Aert (BEL)
3. Lars van der Haar (NED)
4. Laurens Sweeck (BEL)
5. Michaël Vanthourenhout (BEL)
6. Corné Van Kessel (NED)
7. Toon Aerts (BEL)
8. Gianni Vermeersch (BEL)
9. Thomas Pidcock (GBR)
10. Daan Soete (BEL)