FOK! Wat een weer: kouder maar nog niet droog

Het is bewolkt en een regenzone trekt langzaam zuidwaarts over het land. Aan het einde van de ochtend verlaat het neerslaggebied het zuidoosten en gaat de zon af en toe schijnen, wel kan er dan plaatselijk een bui voorkomen. In de avond neemt de buiigheid tijdelijk toe wanneer een buiengebied van noord naar zuid over het land beweegt. Vooral in het westen kan daar ook onweer en hagel voorkomen. De maxima liggen rond 7°C. De wind is noordoostelijk en matig, aan zee (vrij) krachtig en in het zuidwestelijk kustgebied aanvankelijk hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Daarbij is er langs de Zeeuwse kust tijdelijk kans op zware windstoten van ca. 75 km/uur. In de loop van de dag wordt de wind overal noordwestelijk, matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

Komende nacht klaart het breed op en blijft het droog. Alleen in de westelijke kustprovincies kan nog een enkele bui voorkomen. Het koelt af naar 5°C vlak aan zee tot plaatselijk -1°C in het oosten. Landinwaarts zou dit zeer plaatselijk tot gladheid kunnen leiden. De wind is noordwest en zwak tot matig, langs de kust (vrij) krachtig.

Eerste kerstdag zijn er perioden met zon en komen er verspreid over het land enkele kortdurende buien voor, soms met hagel. In de avond wordt het droog. De noordwestelijke wind is matig, langs de kust (vrij) krachtig. De maximumtemperatuur komt uit rond 6°C, in de avond daalt de temperatuur landinwaarts snel tot 0 tot -2°C. Lokale gladheid is dan niet uitgesloten. Aan de kust blijft het enkele graden boven nul. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Regen8 (Foto: Pixabay.com)
Regen8 (Foto: Pixabay.com)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!