Stevens kan met Schalke in DFB Pokal wel winnen van nietig Ulm

Interim-trainer Huub Stevens heeft ervoor gezorgd dat Schalke 04 met fijn gevoel aan de kerstdis kunnen beginnen. In de tweede ronde van de DFB Pokal werd met 1-3 afgerekend met SSV Ulm 1846 uit de Regionalliga Südwest (IV).

Suat Serdar en Benito Raman (tweemaal) tekenden voor de Schalke-goals. Johannes Reichert deed namens Ulm wat terug, maar een comeback zat er niet meer in. Het bleef 1-3. De bekerwinst is een lichtpuntje in duistere tijden voor Schalke. In de Bundesliga wisten Die Königsblauen in dit kalenderjaar nog niet te winnen. De club staat laatste en twee trainers zijn al ontslagen. Huub Stevens hielp zijn club voor twee duels uit de brand. 

Na de gewonnen bekerwedstrijd doet Stevens weer een stapje terug bij Schalke. De clubleiding wil in principe het nieuwe jaar ingaan met een nieuwe hoofdtrainer. "Na vanavond ben ik geen trainer meer”, benadrukte de gepensioneerde Stevens, die speciaal voor Schalke zijn trainingspak weer even had aangetrokken. "Ik heb genoten van deze vijf dagen. Het is belangrijk dat we eindelijk weer eens hebben gewonnen en daardoor ook een ronde verder zijn in het bekertoernooi. Nu maar hopen dat enkele geblesseerde spelers bij ons snel weer fit zijn." Schalke hervat de competitie op 2 januari tegen Hertha BSC. De club uit Gelsenkirchen won op 17 januari voor de laatste keer in de Bundesliga.

Ook RB Leipzig, waar Justin Kluivert wegens een kuitblessure ontbrak, plaatste zich voor de derde ronde van de DFB-Pokal door met 3-0 te winnen van Augsburg. Oud-PSV’er Angeliño was een van de doelpuntenmakers. Borussia Dortmund wist ook te winnen. Op bezoek bij Braunschweig werd het 0-2 door goals van Mats Hummels en Jadon Sancho. Erling Haaland ontbrak nog altijd.