Uitslag FC Twente - Sparta

Sparta Rotterdam heeft een knappe zege geboekt bij FC Twente. De ploeg van Henk Fraser won in Enschede met 0-2 van Twente dankzij goals van Mario Engels en Deroy Duarte.

Sparta was al in de eerste helft de betere ploeg en kwam dan ook terecht op voorsprong. In blessuretijd van de eerste helft zorgde de Duitse spits Engels voor de voorsprong. Na de rust kwam FC Twente wat beter voor de dag en kregen wat kansjes op de gelijkmaker, maar het was Sparta dat scoorde via Deroy Duarte.

Sparta nam terecht de drie punten mee naar huis en pakte daarmee vijftien punten uit zeven wedstrijden. De ploeg van Fraser staat daarmee op een verdienstelijke negende plaats. Voor Twente was het alweer de derde nederlaag in vijf wedstrijden, maar die staat nog altijd op een zesde plaats, na een goede seizoenstart.