Arsenal weet ook in League Cup niet te winnen

Waar het in de competitie al niet wil vlotten met Arsenal, ging het in de League Cup ook al mis. De zwalkende Londenaren gingen in de kwartfinales hard onderuit tegen Manchester City. Het werd in Londen 1-4.

Arsenal wacht al bijna twee maanden op een overwinning in de nationale Engelse competities. In de Premier League werd de laatste zeven wedstrijden vijf keer verloren en tweemaal gelijkgespeeld en in de League Cup dus verloren van City. Alleen in de Europa League werd er nog gewonnen.

De nederlaag tegen Manchester City kwam tot stand met de nodige hulp van Arsenal-doelman Rúnar Rúnarsson, normaliter tweede keeper. De IJslander stond bij de 0-1 van Gabriel Jesus, in de derde minuut, te wachten tot de bal in zijn handen viel, waardoor de Braziliaanse spits binnen kon tikken. En bij de 1-2 was Rúnarsson aan het blunderen op een houdbare vrije trap van Riyad Mahrez.

Alexandre Lacazette maakte tussendoor nog wel gelijk. De 1-3 en 1-4 kwamen respectievelijk op naam van Phil Foden en Aymeric Laporte. 

Eerder op avond wist Brentford zich te plaatsen voor de halve finales van de League. Een treffer van Josh Dasilva bleek genoeg voor de zege tegen Newcastle United: 1-0. Het is voor de eerste keer dat Brentord zich plaatst voor de halve finales van de League Cup. 

Woensdagavond staan de overige twee kwartfinales op het programma. Stoke City speelt tegen Tottenham Hotspur en Everton ontvangt Manchester United.