Kristoffersen slalomt naar indrukwekkende zege in Madonna di Campiglio

In het Italiaanse Madonna di Campiglio hebben de heren alpineskiërs hun tweede World Cup-slalom in twee dagen afgewerkt. Een dag eerder werd er geskied in Alta Badia, dinsdag was het feest op de Canalone Miramonti-piste.

De snelste man in de eerste run was ietwat verrassend de Noor Sebastian Foss-Solevaag, die behoorlijk uithaalde ook: de Zwitser Ramon Zenhäusern, een dag eerder in Alta Badia de winnaar, volgde op 0,40 seconden. De Italiaan Alex Vinatzer (+0,50) en de Oostenrijker Manuel Feller (+0,52) zaten ook nog in de buurt, Alexis Pinturault uit Frankrijk en de Zwitser Daniel Yule volgden op 0,78 tellen. Verder zaten de Fransman Clement Noël (+0,83), de Duitser Linus Strasser en Victor Muffat-Jeandet uit Frankrijk (beiden +0,88) nog binnen een seconde.

Henrik Kristoffersen, twaalfde na run één, had de leiding in handen op het moment dat Muffat-Jeandet de top-8 opende, maar de finish niet haalde. Strasser leverde een positie in en ook Noël kwam achter Kristoffersen terecht. Yule verloor maar liefst zestien plekken, Pinturault hield de schade beperkt tot twee plekken. Feller verloor veel, maar maakte onderin weer wat goed en noteerde de tweede tijd aan de finish, met nog drie man te gaan.
Vinatzer haalde Kristoffersen's tijd ook al niet, maar nam wel de tweede plek over - de Noor was daardoor inmiddels al zeker van het podium.

Zenhäusern had grote moeite op het middenstuk en zakte tot buiten de top-10, waarna Foss-Solevaag zijn eerste zege mocht proberen te pakken. Ook hij kwam echter niet aan de tijd van zijn landgenoot en dus won Kristoffersen, voor Foss-Solevaag. Vinatzer zat er een honderdste achter, Feller greep met één honderdste naast het podium.