WK darts: Van Duijvenbode stunt, Van den Bergh maakt grote indruk

Op het wereldkampioenschap darts is het dinsdag een halve Hollandse avond: in twee van de vier wedstrijden staat een Nederlander aan de oche in het Londense Alexandra Palace.

Danny Noppert (NED) - Cameron Carolissen (RSA) 3-1
Carolissen stond in de tweede ronde wegens de positieve COVID-19-test van Martijn Kleermaker en het om vergelijkbare redenen afvallen van reserve Josh Payne. De Zuid-Afrikaan stond echter zijn mannetje tegen een ongekend slecht spelende Noppert, die na één set op een gemiddelde van nog geen 70 stond.

Na vijf legs speelde Noppert zich dan eindelijk op het scorebord en met pijn en moeite sleepte hij de set naar zich toe. De wedstrijd werd er niet beter op, hoewel Noppert in elk geval 'goed' genoeg speelde om het hemeltergende potje zonder verder setverlies winnend af te sluiten.

Danny Noppert - Cameron Carolissen (Bron: PDC)
Danny Noppert - Cameron Carolissen (Bron: PDC)

Devon Petersen (RSA) - Steve Lennon (IRL) 3-1
Het werd een partij waarin het nogal op en neer ging wat niveau betreft: de ene leg was niet om aan te zien, de andere ging keurig binnen vijf beurten uit. Van enige spanning was er in elk geval wel sprake: de eerste drie sets gingen allemaal naar een beslissende leg. Petersen won de eerste twee en in de vierde set maakte hij het dan toch nog vrij overtuigend af tegen de Ier die ongekend veel kansen op de dubbels liet liggen - hij kreeg er 46 en raakte er welgeteld zeven.

Devon Petersen - Steve Lennon (Bron: PDC)
Devon Petersen - Steve Lennon (Bron: PDC)

Rob Cross (ENG) - Dirk van Duijvenbode (NED) 2-3
Cross begon prima aan de wedstrijd, maar Van Duijvenbode pakte de tweede set zonder legverlies af van de oud-wereldkampioen. Met moeite pakte de Engelsman vervolgens weer een voorsprong, maar de Nederlander begon set vier met een elfdarter en leverde wederom geen enkele leg in.

De eerste vier legs in de beslissende set werden keurig verdeeld, Van Duijvenbode greep zijn allerlaatste kans om op 2-2 te komen. In de beslissende leg gooide Aubergenius drie keer achter elkaar 134 en met de zo geweldig lopende triple-19 opende hij de beslissende 99-finish - de eerste keer dat hij op voorsprong kwam en het was gelijk goed voor de winst.

Rob Cross - Dirk van Duijvenbode (Bron: PDC)
Rob Cross - Dirk van Duijvenbode (Bron: PDC)

Dimitri van den Bergh (BEL) - Paul Lim (SGP) 3-0
Van den Bergh ging als een jekko van start en knalde de eerste set in no-time uit. Daar kwam verder weinig verandering in: bij toeval kreeg Lim twee keer een dart voor een dubbel, die gingen er beiden in. Voor men met de ogen kon knipperen was het klaar en had de Belg een overwinning binnen waarmee hij zich nadrukkelijk kwam melden als kanshebber voor de wereldtitel.

Dimitri van den Bergh - Paul Lim (Bron: PDC)
Dimitri van den Bergh - Paul Lim (Bron: PDC)