FOK! Wat een weer: (mot)regen, daarna overdag droger

Vandaag is er veel bewolking en van tijd tot tijd valt er (mot)regen. In de loop van de dag wordt het in het noorden en midden van het land overwegend droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 9°C in het uiterste noorden tot 13°C in het zuiden. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de ochtend draait de wind in het noorden naar een westelijke richting en neemt af naar matig. In de middag gebeurt dat ook in het zuiden van het land. In de avond wordt de wind overal zwak tot matig en veranderlijk.

In de avond en in de nacht naar woensdag komen er in de noordelijke helft van het land enkele opklaringen voor en kunnen daar mistbanken ontstaan. In de zuidelijke helft overheerst de bewolking en valt er op steeds meer plaatsen regen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 2°C plaatselijk in het noorden tot 10°C in het uiterste zuiden. De wind is zwak en draait geleidelijk naar oost tot zuidoost.

Woensdag overdag is het bewolkt en zijn er in het hele land perioden met regen. De maximumtemperatuur varieert van 9°C in het uiterste noorden tot 13°C in het zuiden. De wind draait in het midden en zuiden naar een zuidwestelijke richting, in het noorden wordt de wind oost tot noordoost. De wind is landinwaarts zwak tot matig, in de kustgebieden matig tot vrij krachtig, in de avond mogelijk enige tijd krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Cirruswolken in Haps (Foto: Ontvangen via onze mail)
Cirruswolken in Haps (Foto: Ontvangen via onze mail)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!