Reus Zenhäusern slalomt naar World Cup-zege Alta Badia

De beste slalomskiërs ter wereld zijn maandag in actie gekomen in het Italiaanse Alta Badia, waar zondag al een reuzenslalom op het programma stond. Dat zorgde voor wat verrassingen, met name dankzij de tweede run.

In de eerste run ging de snelste tijd verrassend naar de jonge Italiaan Alex Vinatzer, die de Zwitser Daniel Yule met 0,27 seconden aftroefde. Michael Matt volgde op 0,36 seconden met de Noren Sebastian Foss-Solevaag (+0,37) en Henrik Kristoffersen (+0,40) vlak achter hem. Ook de Fransen Alexis Pinturault (+0,42) en Victor Muffat-Jeandet (+0,49) en de Zwitserse reus Ramon Zenhäusern (+0,52) deden nog volop mee.

Doppelmeter Zenhäusern behield in elk geval zijn plek in run twee, Muffat-Jeandet leverde wat plekken in. Pinturault deed dat opvallend genoeg ook en Kristoffersen haalde het evenmin. Foss-Solevaag verloor zes plekken, Matt zelfs twaalf. Yule haalde het óók al niet en leverde vijf posities in, waardoor ook Manuel Feller - dertiende na run één - zeker was van het podium.

Vinatzer maakte tot slot vroeg een fout en hield de schade beperkt tot 0,19 seconden. Het was niet genoeg voor het podium, want de winst ging naar Zenhäusern, voor Feller en Marco Schwarz, tiende na run één.