WK darts: De Zwaan kansloos tegen Searle; Clayton laat 'Galjoen' zinken

Jeffrey de Zwaan is zondag in de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts in Londen direct uitgeschakeld. De Zuid-Hollander ging met 0-3 hard onderuit tegen Ryan Searle. 

De Zwaan, 23e op de wereldranglijst, noteerde een gemiddelde van 98. Zijn dubbels met 25% bleven achter bij Searle (45%) en dat maakte het verschil. In de eerste set kwam De Zwaan van 0-2 nog terug tot 2-2 om een vijfde leg te forceren. In sets twee en drie pakte hij slechts één leg. Searle deed hem onder meer veel pijn door met een fraaie 130-finish in de leg van De Zwaan de tweede set binnen te slepen.

De Zwaan strandde twee jaar geleden ook in de tweede ronde op het WK, waardoor hij niet al te veel zal zakken op de wereldranglijst. Vorig jaar bereikte haalde hij nog de vierde ronde.

Jonny Clayton staat ook in de derde ronde. De Welshman bracht het 'Golvend Galjoen' aka John Henderson tot zinken. Het werd 3-1. Henderson kwam er in de eerste twee sets nauwelijks aan te pas. Een keurige derde set van Henderson met drie vijfdarters bracht de spanning echter terug. Er leek zelfs een vijfde set te komen want de Schot pakte ook een 2-0 voorsprong in de vierde set. Henderson miste echter zijn drie setkansen en zag Clayton er alsnog met de buit vandoor gaan.

Er zou nog een Nederlander aan de oche verschijnen. Martijn Kleermaker moest op zijn hotelkamer blijven na een positieve coronatest. Cameron Carolissen kreeg daardoor gratis toegang tot de tweede ronde. 

Uitslagen Avondsessie
Cameron Carolissen - Bye (R1)
Keegan Brown 3-0 Ryan Meikle (R1)
Ryan Searle 3-0 Jeffrey de Zwaan (R2)
Jonny Clayton 3-1 John Henderson (R2)