WK darts: Van der Voort verslaat Meulenkamp; exit debutanten Kuivenhoven en Telnekes

Vincent van der Voort heeft zich zondag geplaatst voor de derde ronde van het wereldkampioenschap darts. De Noord-Hollander won in de tweede ronde na een thriller met 3-2 in sets van landgenoot Ron Meulenkamp. Maik Kuivenhoven en Derk Telnekes werden uitgeschakeld in de eerste ronde.

Aanvankelijk leek Van der Voort zich te laten verrassen door Meulenkamp. De nummer 27 van de plaatsingslijst kwam 0-2 achter in sets, maar hervond daarna zijn ritme. Van der Voort pakte de derde en de vijfde set en bleef koel in de beslissende vijfde leg van de vijfde set die hij zelf mocht beginnen. Beide spelers haalden met een gemiddelde van 95 en 93 punten per drie pijlen een goed gemiddelde. In de derde ronde neemt Van der Voort het na de Kerst op tegen Nathan Aspinall of Scott Waites. 

Mark Kuivenhoven zondag niets in te brengen tegen Matthew Edgar. Het werd 0-3. De Brabander, die teleurstelde met een gemiddelde van 81, veroverde in de tweede set zijn enige leg van de wedstrijd. Telnekes verloor nipt van Nick Kenny (2-3). De Overijsselaar, die een gemiddelde van 87 noteerde, stond twee keer een set voor, maar verspeelde steeds de voorsprong. Hij moest in de vijfde set een diepe buiging maken voor zijn tegenstander, die daarin alle legs naar zich toe trok.

Zondagavond komt er nog een Nederlander in actie. Jeffrey de Zwaan treft in de tweede ronde Ryan Searle. Martijn Kleermaker zou dan in de eerste ronde spelen tegen Cameron Carolissen, maar hij werd uitgesloten van deelname doordat hij positief testte op het coronavirus.

Naast Van der Voort is er met Michael van Gerwen een tweede Nederlander zeker van de derde ronde. De Brabantse nummer één van de wereld was zaterdag op overtuigende wijze (gemiddelde van 108) met 3-1 te sterk voor Ryan Murray.

Uitslagen PDC WK zondagmiddag
Nick Kenny 3-2 Derk Telnekes (R1)
Jason Lowe 3-1 Dmitriy Gorbunov (R1)
Maik Kuivenhoven v Matthew Edgar (R1)
Vincent van der Voort v Ron Meulenkamp (R2)

Zondagavond vanaf 19.00 uur
Cameron Carolissen - Bye (R1)
Keegan Brown v Ryan Meikle (R1)
Jeffrey de Zwaan v Ryan Searle (R2)
Jonny Clayton v John Henderson (R2)