Eerste World Cup-zege langlaufster Fähndrich

Er waren wat vraagtekens over, maar uiteindelijk kon het dan toch plaatsvinden: de World Cup langlaufen in Dresden, waar zaterdag een individuele en zondag een teamsprint op het programma staat.

Vrouwen
Nadine Fähndrich kwam de afgelopen twee jaar al regelmatig in de buurt van een overwinning, maar haalde het telkens net niet of was in de finale leeggestreden. Dit keer niet: de Zwitserse ging van kop af aan naar een overtuigende zege, voor de Amerikaanse Sophie Caldwell. Anamarija Lampic brak halverwege de finale een stok, maar de Sloveense keerde knap terug en finishte als derde, voor de Amerikaanse Jessie Diggins, de Zwitserse Laurien van der Graaff en de Italiaanse Lucia Scardoni.

Mannen
Bij de mannen was het sprintspecialist Federico Pellegrino die er overtuigend met de winst vandoor ging. De Italiaan kreeg aan het einde nog even bezoek van de Brit Andrew Young, maar die kwam tekort en werd tweede - wel zijn beste prestatie ooit. De Rus Gleb Retivykh completeerde het podium, voor landgenoot Alexander Bolshunov en de Amerikanen Simeon Hamilton en Kevin Bolger.