WK darts: Hedman redt het niet tegen Boulton; Baggish boekt knotsgekke zege op Heta

Het is Deta Hedman niet gelukt haar debuut op het WK darts op te sieren met een overwinning. De 61-jarige Engelse, die al jaren tot de wereldtop bij de vrouwen hoort, verloor in de eerste ronde van haar landgenoot Andy Boulton met 3-1.

Vooraf gaf de in Jamaica geboren Hedman al aan dat ze vooral wilde genieten van haar optreden in het Londense Alexandra Palace. "Er is geen enkele vorm van druk, het heeft ook geen zin om die mezelf op te leggen. Ik kijk er gewoon ontzettend naar uit”, zei Hedman, die in 2005 als eerste vrouw een man versloeg in een op televisie uitgezonden dartstoernooi.

De eerste twee sets maakte Hedman geen schijn van kans, maar in de derde set richtte ze zich op en won die set met 3-0. In de vierde set stelde Boulton orde op zaken en trok de partij naar zicht toe.

Nico Kurz staat ook in de tweede ronde. De Duitser versloeg oudgediende Andy Hamilton met 3-1 in sets. Scorend was Kurz veel beter dan Hamilton, maar de Duitse darter liet veel mogelijkheden op de dubbels onbenut. Hij scoorde benutte er negen uit 32 kansen. In de tweede ronde wacht een Duitse clash tegen Gabriel Clemens.

Update 22.55 uur

Na een knotsgekke wedstrijd heeft Danny Baggish zich ten koste van Damon Heta geplaatst voor de tweede ronde op het WK. Vanuit verslagen positie keerde Heta dankzij finishes vanaf 146 en 160 terug tot 2-2 in sets na een 0-2 achterstand. Baggish de laatste set beginnen, maar het momentum lag bij Heta.

De Australiër leek het momentum door te zetten met een break in de derde leg via dubbel twee. The Heat mocht voor de wedstrijd gooien, maar miste daarop vijf kansen. Daarvoor had Baggish al negen kansen om te breaken onbenut gelaten. De Amerikaan gooide daarna dubbel één raak met zijn twaalfde breakkans voor 2-2. Een allesbeslissende leg was nodig. Baggish kwam als eerste op een finish, maar miste twee kansen op tops. Heta kreeg daarna z'n zesde kans op tops, maar liet deze kans ook liggen. Het was daarna weer de beurt aan Baggish, die het cadeautje nu wel uitpakte met zijn derde wedstrijdpijl. The Gambler treft tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis in de tweede ronde.