Skeletonster Bos blijft maar knallen: vierde World Cup-podium op rij

In het Oostenrijkse Innsbruck is alweer de vierde World Cup-wedstrijd van het skeletonseizoen gehouden. Dat leverde wederom flink Nederlands succes op: Kimberley Bos is in topvorm, nadat ze er vorig seizoen wegens een slepende blessure nog nauwelijks aan te pas was gekomen.

Mannen
Legende Martins Dukurs domineert al jaren op de baan van Innsbruck, hoewel hij de zege een week eerder nog moest delen. Nu was het de Rus Daniil Romanov die met 0,02 seconden in de buurt bleef, voor de Brit Matt Weston en thuisfavoriet Samuel Maier. Ook de Duitsers Christopher Grotheer (+0,22), Alexander Gassner (+0,23) en Felix Keisinger (+0,27) zaten nog dicht in de buurt van het podium, net als Martins' broer Tomass Dukurs (+0,34).

In run twee pakt Tomass Dukurs de leiding, maar Keisinger knalde er 0,41 onderdoor en ging daarmee ook Gassner - die ongelukkig op zijn slee leek te liggen - met 0,31 voorbij. Grotheer ging 0,07 sneller dan Keisinger en Maier kwam vlak achter beiden terecht. Rookie Weston verzekerde zich met 0,13 tellen van zijn eerste podiumplek, mederookie Romanov ging onderin zwaar de fout in en verloor drie plekken. Dukurs hield keurig stand en won met 0,20 seconden voorsprong op Weston, met Grotheer op plek drie.

Vrouwen
De dit seizoen zo dominante Janine Flock noteerde weer eens de snelste tijd in de eerste run, op de voet gevolgd door twee van dé verrassingen van de nog jonge winter: de Italiaanse Valentina Margaglio (+0,05) en de Nederlandse Kimberley Bos (+0,12), tweede in de World Cup-stand. De Canadese Elisabeth Maier, getrouwd met een Oostenrijkse bobsleeër, kwam op haar thuisbaan tot plek vier (+0,14) en ook het Duitse duo Jacqueline Lölling (+0,17) en Tina Hermann (+0,18) deed nog volop mee om de podiumplekken.

In de tweede run wist Lölling haar voorsprong op Hermann te verdubbelen: er kwam één honderdste bij. Maier leverde vijf honderdsten en dus twee posities in, terwijl Bos preciés genoeg over hield: ze kwam één honderdste voor Lölling terecht. Margaglio startte weer fantastisch, maar leverde onderin veel tijd in en zakte vier plekken terug. Flock hield wederom keurig stand en pakte opnieuw de winst, maar Bos verstevigde haar tweede plek in het World Cup-klassement met een vierde opeenvolgende podiumplaats, voor Lölling.