WK darts: Van Duijvenbode na stroeve start door, 66-jarige Lim stunt

Op het wereldkampioenschap darts in het Alexandra Palace in Londen heeft Dirk van Duijvenbode de tweede ronde bereikt. Dat deed James Wade ook, net als de 66-jarige Paul Lim en de Schot John Henderson.

Dirk van Duijvenbode (NED) - Bradley Brooks (ENG) 3-2
Van Duijvenbode begon bijzonder matig aan het duel tegen de 20-jarige debutant, maar in de derde set kwam Aubergenius - die opkwam met een aubergine in de handen, je moet iets - op gang en vanaf dat moment verloor de World Grand Prix-finalist geen enkele leg meer.

Dirk van Duijvenbode - Bradley Brooks (Bron: PDC)
Dirk van Duijvenbode - Bradley Brooks (Bron: PDC)

John Henderson (SCO) - Marko Kantele (FIN) 3-2
Het Golvend Galjoen begon prima aan de partij, maar Kantele wist het duel te kantelen en maakte het zowaar spannend. Er was uiteindelijk een vijfde set nodig, waarin het niveau bij vlagen om te huilen was, maar waarin Henderson het met pijn en moeite af kon maken.

John Henderson - Marko Kantele (Bron: PDC)
John Henderson - Marko Kantele (Bron: PDC)

Luke Humphries (ENG) - Paul Lim (SGP) 2-3
Humphries, kwartfinalist op de vorige twee WK's en buiten dat eigenlijk goed voor weinig noemenswaardige prestaties, had het aanvankelijk niet zo moeilijk. Vervolgens kwam de 66-jarige Singapore Slinger echter op gang en de Engelsman kwam er vooral op de dubbels niet meer aan te pas. Lim bleef stoïcijns zijn finishes gooien en de man die in 1990 op Lakeside de eerste negendarter ooit op het WK gooide trok zowaar de winst naar zich toe.

Luke Humphries - Paul Lim (Bron: PDC)
Luke Humphries - Paul Lim (Bron: PDC)

James Wade (ENG) - Callan Rydz (ENG) 3-0
De talentvolle Rydz bakte er in de eerste set bedroevend weinig van, daarna ging het wat beter - of eigenlijk ging het vooral minder goed met Wade, die nog wel genoeg gooide m de sets naar zich toe te trekken en de partij zonder noemenswaardige problemen af te maken.

James Wade - Callan Rydz (Bron: PDC)
James Wade - Callan Rydz (Bron: PDC)