Keuken Kampioen Divisie: Ronde 17

Vanavond is speelronde 17 begonnen en het eind van een tijdperk. De laatste Voetbal op vrijdagshow op Fox, dat wordt volgend jaar ESPN. De laatste ronde voor de winterstop. SC Cambuur zal hoogstwaarschijnlijk als winterkampioen het jaar afsluiten, onderin kan nog van alles gebeuren, wie daar de hekkensluiter is weten we na deze ronde.

Deze ronde is NAC Breda - FC Volendam de kraker op papier. De nummer 5 en 6 kunnen bij winst een derde positie bezitten.  

De tweede periode wordt gespeeld waar wederom SC Cambuur de leiding heeft, met nog twee rondes te gaan na deze ronde is hierin nog van alles mogelijk.

Update zaterdag
NAC Breda heeft de kraker tegen Volendam gewonnen met 3-0. Echter staan zij (nog) geen derde, De Graafschap heeft immers een wedstrijd minder gespeeld. MVV heeft de rode lantaarn overgedragen aan FC Dordrecht in een rechtstreeks duel. De sjengen wonnen met 3-1. De Brabantse derby FC Den Bosch - FC Eindhoven eindigde in 1-1. Ook in Alkmaar werd er gelijkgespeeld: Jong AZ ontving Helmond Sport en het werd daar 2-2.

Update maandag
De Graafschap heeft zaterdag de derde positie weten te behouden mede door een wondergoal van Seuntjens, het werd 3-1 tegen een goed voetballend Jong FC Utrecht. N.E.C. hoopte aan te haken maar het verloor thuis van TOP Oss, de bezoekers wonnen met 0-1. Zondag speelden de wedstrijden Excelsio - SC Cambuur en Roda JC - Go Ahead Eagles. SC Cambuur wist te winnen op bezoek en houdt de leiding in zowel de reguliere stand als in de tweede periode, met al een periodetitel op zak. Ook Go Ahead Eagles wonnen hun uitwedstrijd met 3-0. 

Speelronde 17        
vrijdag, 18:45        
NAC Breda 3 - 0 FC Volendam
FC Den Bosch 1 - 1 FC Eindhoven
vrijdag, 21:00        
MVV Maastricht 3 - 1 FC Dordrecht
Jong AZ 2 - 2 Helmond Sport
zaterdag, 14:00        
De Graafschap 3 - 1 Jong FC Utrecht
zaterdag, 16:30        
N.E.C. 0 - 1 TOP Oss
zondag, 12:15        
Excelsior 0 - 1 SC Cambuur 
zondag. 20:00        
RodaJC 0 - 3 Go Ahead Eagles
maandag, 18:45        
Jong PSV   -   Almere City FC
maandag, 21:00        
Jong Ajax   -   Telstar

Interessant sportnieuws gevonden? Tip ons via onze submit

Helemaal sportgek? Kom schrijven bij de sportcrew!