WK darts: Meulenkamp naar tweede ronde, De Sousa moet er nog in komen

In het Londense Alexandra Palace is dag drie van het wereldkampioenschap darts alweer volop bezig. Na een grotendeels weinig enerverende middagsessie staat er in de avond weer eens een Nederlander op het programma.

Luke Woodhouse (ENG) - Jamie Lewis (WAL) 2-3
Woodhouse begon sterk in de eerste set, de tweede trok hij met een 101-finish naar zich toe. Lewis kwam wat beter in zijn spel, gooide een twaalfdarter en wist de stand in de wedstrijd zowaar gelijk te trekken. In de beslissende set was het klaar met Woodhouse en gaf Lewis ineens nog een joekel van een dot gas: met twee opeenvolgende elfdarters maakte hij het af.

Luke Woodhouse - Jamie Lewis (Bron: PDC)
Luke Woodhouse - Jamie Lewis (Bron: PDC)

Ron Meulenkamp (NED) - Boris Krcmar (CRO) 3-1
Meulenkamp voelde zich duidelijk niet best en gaf de eerste set vrij kansloos weg, maar daarna ging het beter. Krcmar kwam nog maar met moeite in de buurt van goede finishes en wist die nauwelijks nog te maken, terwijl Meulenkamp het duel vervolgens vrij keurig uitspeelde naar een 3-1 overwinning.

Ron Meulenkamp - Boris Krcmar (Bron: PDC)
Ron Meulenkamp - Boris Krcmar (Bron: PDC)

Ryan Searle (ENG) - Danny Lauby (USA) 3-2
Searle begon zonder problemen aan de wedstrijd, maar met snaarstrakke finishes van 121 en 148 trok Lauby set twee naar zich toe. Via een 121-finish ging set drie overtuigend naar Searle, maar met onder meer een elfdarter wist Lauby een beslissende set uit het vuur te slepen. Daarin liet Searle de nodig matchdarts liggen, maar via dubbel-1 maakte hij het uiteindelijk toch nog af in een alleszins indrukwekkend gemiddelde van ruim 98 punten per beurt.

Ryan Searle - Danny Lauby (Bron: PDC)
Ryan Searle - Danny Lauby (Bron: PDC)

José de Sousa (POR) - Ross Smith (ENG) 3-1
De Sousa won dit jaar de World Matchplay en legde daarmee de nodige druk op zichzelf, wat in set één te merken was: het was niet best en Smith pakte alle legs. Daarna ging het beter met de Portugees, terwijl de vermoeid ogende Engelsman het alsmaar zwaarder kreeg. Hij kwam niet meer verder dan telkens de eerste leg in de set winnen en dat is niet genoeg, zo liet De Sousa merken door telkens de volgende drie legs te winnen.

José de Sousa - Ross Smith (Bron: PDC)
José de Sousa - Ross Smith (Bron: PDC)